dyrshettis

Direktlänk till inlägg 1 november 2010

Besök och smörmachete

Av Mikael Sten - 1 november 2010 06:27

Godmorgon!
Idag har jag tid att blogga lite innan jag ska till jobbet. Kommer nämligen att jobba hemifrån idag igen. Saaben ska på service och att fortsätta med tåg till och från Nyköping är knappt att tänka på: Det är dyrt, det är ståplats, det är långt till stationen och ska jag hämta bilen senast 16:30, då verkstadsdelen stänger, så behöver jag nästan åka från Södertälje strax efter lunch!


Amanda var hos doktorn och fick diagnosen "urinvägsinfektion". Ingen borelia alltså. Jag fick även tips från en av mina bloggläsare att den kan vara Harpest. Hmm, vi får kolla upp det om hon inte blir bättre nu.
Själv räknar jag med att få Sorkfeber: har börjat återuppbyggnaden av Johannas rum (första gipsskivan är på plats) och med allt bös som rasar ner från gliporna mellan tak och vägg så kan jag nog inte räkna med annat!

  


Vi hade besök i veckan som varit. Och då menar jag HELA veckan. Lukas, 18 år, var här och hälsade på. Vi hade hoppats att han kunde stanna för alltid, men vi vågar inte riskera våra tjejers hälsa och friden i hagarna, så han fick gå hemåt i lördags.


  
Lukas är en Fjording som har tråkigt där han står just nu. Och Matilda är ju lite svag för djur inte inte har det så bra. Det finns det flera som kan bevittna. Tur att hon inte praktiserade så länge på zoo-affären när hon var yngre!
Hur som helst är jag lite för mycket "hingst" för att kunna stå brevid våra tjejer i hagen. I stallet: inga problem, men i hagen, nja... Han sprang runt runt i den lilla sjukhagen och såg ut att antingen hoppa över eller helt enkelt springa rakt igenom när som helt. Genomsvettig och tokstressad blev han, bara geonom att titta på Loppan och Geisha på 200 meters avstånd.
Matilda hörde sig för hos flera vertrenärer och även på ett forum på Bukefalos, för att försöka ta reda på ifall han skulle lunga ner sig vid en kastrering. Men de flesta verkade eniga om att han var för gammal: även som vallack skulle han fortfarande vara för mycket "hingst" i huvudet.
Tråkigt, för han verkade vara en fin kille. Och framför allt: en kille! Vi har inte så många här på gården.

      


I torsdags var Sofia och jag som vanligt på scouterna. Nu gick vi in i verkstaden. Ledaren plockade fram en låda med knivar och ögonen började lysa och fingrarna klia på barnen! Idag skulle vi jobba lite med trä, tälja och bränna.
Det gick på det hela mycket bra. Det vara bara Sofia som skar sig och ett annat barn som brände sig lite.
Själv skulle jag göra en smörkniv av min björkklabbe. Jag täljde tills jag fick blåsor i händerna. Eftersom det vaj björk och inte ene, så tänkte jag att den inte fick bli för liten och klen, då håller den inte. Så jag gjorde en stor och stark! Behöver bara sandpappras lite så är den klar!

  

Ska bara hitta en smörbytta som passar...


När jag vaknade i lördag hade jag redan en lista med 10 saker att göra på helgen. Jag hann med 6 st, men dessutom lite andra "bonusgrejjor", som att rensa hängrännorna och flytta stegfästet till sotaren när jag ändå rättade till två tegelpannor som låg fel på pannhuset, skruva upp två lampor i gästhuset när jag ändå flyttade dem och en massa andra saker från förrådet till magasinet.


Dessutom tog Matilda med mig på en åktur med Loppan, runt skogen. Själv hade jag inte varit bortom den lilla bäcken i svackan, så Matilda tyckte det var dags att komma ut och se världen lite!

  
Loppan fick jobba ordentligt, men det gjorde hon utan att klaga! Troligen undrade hon varför hon skulle gå slalom på vägen, men det bara blev så när jag körde. Jag måste se över styrlederna på den hästen, något måste vara glapp...

Tore Traktor har ju 17.5 flera hästkrafter än Loppan, men jag tror ändå att Loppan är starkare och framför allt snabbare!
Tore kändes faktiskt lite seg igår. Hoppas han inte börjar bli sjuk...


När Matilda var och tränade med Lollipop så stod Geisha inne i stallet och ropade. När jag gick ner och pratade med henne så stod även "fårna" och ropade och ville komma in. De skrek faktisk. Tyckte jag uppsnappade något om att "de faktiskt varit ute flera dagar och nätter nu och verkligen har rätt att äta och sova inne i natt!"

  
När jag öppnade elstängslet åt dem, så sprang de in och ställde sig i boxen och glufsade i sig. Inget vidare borsskick där inte! Nästan som Linnea som ibland har ketchup i pannan när hon ätit korv!


Barnen har lov och Johanna har redan seglat till mormor i Vagnhärad. De andra kommer också att åka dit efter något slags schema. Fröknar och magistrar gillar scheman. Eller schemor? Schemas? Schematan?


Nu veckan ska byggjobbarna komma och fixa stolparna i "ridhuset". Så var det iallafall bestämt. Vi får se när de dyker upp!


Vi hörs väl nästa vecka igen. Det verkar som om det är söndagar som jag har lite tid över att summera veckan som varit.

Tack och hej, leverpastej!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Sten - 18 juli 2017 19:07

Nu har jag tänkt råda bot på de söliga blogg-inläggen! Eftersom jag nästan alltid skriver om saker jag tagit kort på (det där med fotografiskt minne, om ni kommer ihåg), så tänkte jag att Instagram verkar vara en lösning!   Så välkommen att föl...

Av Mikael Sten - 18 juli 2017 18:51

Johanna tog studenten efter 3 års slit på Estet-Media-programmet.   Sofia slutade 9:an och börjar på Duveholmsgymnasiet i höst. Helt sjukt vad tiden går!!   Hönshuset har nu renoverats så pass, så att det var dags att köpa lite innevånare....

Av Mikael Sten - 7 maj 2017 17:04

"Bilder kommer". Jovisst, men när? NU! Amandas rum blev ju klar för ett tag sedan. Här är i alla fall EN bild. Lägg märke till att fjäder-lampan matchar tapeten med fåglar. Inridningen av Sixten har påbörjats. Numera rider Linnea honom själv p...

Av Mikael Sten - 11 mars 2017 18:35


Tja, de andra deltävlingarna var väl lite bättre, men en sak är säker: SVT vill inte hålla i någon Eurovision-final nästa år! Det finns ingen låt som har samma nivå som "Heroes" eller "Euphoria". Ingen som kan vinna i Kiev. Min gissning är: 1. Ma...

Av Mikael Sten - 4 februari 2017 20:51

Men allvarligt???!!!

Presentation


Hon sa: "Det blir MYCKET billigare att köpa egen häst!". Jag sa: "OK". Jo pyttsan det blev! Läs hur det går på Gården!

Senaste inläggen

Omröstning

Hur ofta besöker du Dyrshettis?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång i veckan
 En gång i månaden
 Bara när det skett en uppdatering (jag har en sån där "pling" i telefonen)
 Jag vet inte hur jag hamnade här. Första gången faktiskt...

Sök i bloggen

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards