dyrshettis

Direktlänk till inlägg 8 januari 2012

Kalas, lamm och bakluckedisco

Av Mikael Sten - 8 januari 2012 00:10

Jag försöker igen! Förra gången jag klickade på "Publicera" så kastade bloggen allt jag skrivit och loggade ut mig!


Lilla lammet, som inte fick heta Jesus utan Lilla Bä (den namnlösa mamman heter Mamma Bä, förstås!) flyttade upp till badrummet permanent. Mamma Bä puttade undan Lilla Bä från värmelampan och lade sig själv och gottade sig! Efter att Heimdall visat sig vara en utmärkt surrogat-mamma (på vissa områden, inte matningen, som Matilda och jag skötte) så flyttade lammet ner till hans bädd. Heimdall har ju övat på flera gosedjur och då särskilt en liten panda som inte längre ser så ren ut, efter allt hans tvättande!
Men trots all omvårdnad, mat och värme, så kom den där förbannade naturen i alla fall.
På nyårsdagen ville han inte äta längre och blev snabbt mycket dålig. På kvällen dog han...
Heimdall letade efter honom i flera dagar.

       


Nyårsaftonen gick väldigt lungt till, även om Matilda fick improvisera förrätten eftersom pilgrimsmuslorna var slut! Även efterrätten blev ett nederlag, då grädden inte gick att vispa hårt, trots att vispen började lukta bränt på slutet! Chokladmouse-tårtan vär väldigt god och tog helt slut, men såg väldigt ledsen ut.


Amanda tappade sin andra tand och har redan börjat bearbeta flera andra. Fortsätter det så här så blir det soppa och yoghurt för henne ett bra tag framöver!

 


På nyårsdagen trotsade vi skitvädret och åkte och grattade Paul. Och fick tårta.
När vi åkte hem var lite bara en aning bättre väder. Jag blev rädd att jag skulle behöva ploga, med Tores plog som inte mår helt OK. Men det slapp jag. Det kom inget mer och det mesta smälte bort.


Sedan blev det mer kalas, när Matilda fyllde år och 20 personer kom och fikade! Matilda gjorde ett nytt försök med tårtan med grädde och vit choklad och avgick denna gång med segern!
Jag fick även en lektion i "motorsåg" och en "bra-att-ha-lista" av Bernt. Har ännu inte haft tillfälle att såga i något.


När det blev dåligt väder och lite tid över, så tog jag bort golvbrädorna i Linneas rum. De 100-åriga brädorna krävde lite respekt och handsågen fick duga. Jag misstänker att även Matilda och barnen var tacksamma för att jag inte provade motorsågen!

 


En dag när vi tog Saaben till Nyköping, så började bilen klaga på att bakluckan var öppen. Lamporna i bakluckan tändes och släcktes och det lät ideligen "ding-dång" från instrumentpanelen. Luckan var ordentligt stängd, men kontakten (som sitter inne i låset!) verkar glappa. Även när bilen var låst så blinkade lamporna och jag var rädd att batteriet skulle laddas ur under natten. På en mekanikers vis började jag skruva loss allt jag såg och sprayade med 5-56. När jag med extra kraft drämde igen luckan med enbart vänster tumme (ja, håller man saker i bägge händerna så får man använda det som blir över!) så stannade luckan ca 5 cm INNAN tummen gjorde det! Jag var helt säker på att båtbenet eller någon annan fartygsdel i tumregionen var minst bruten, men det verkar bara röra sig om en lättare stukning.
Hur som helst fick jag inte kontakten att sluta glappa och eftersom lösningen inte kom på en mekanikers vis, så fick jag använda en bondes: jag tog ur glödlamporna...
Bilen säger fortfarande "ding-dång" med jag har blivit en mästare på "selektiv perception".


På fredagskvällen så stod en av tackorna och såg lite fånig ut (mer än vanligt) med frambenen i en balja.

       


Inte visste jag att det betydde att hon skulle lamma ett par timmar senare. För det var precis vad hon gjorde! Nästa gång vet jag det... Välkommen L4T1! Eller Nina, som hon får heta. Hon är mycket mera aktiv och sprallig än Lilla Bä var, så vi inser att Lilla Bä troligen inte hade alla hästar hemma och inte mycket till chans.


Jag plockade ner strålkastaren på fasaden och ersatte den trasiga på ridbanan. Den gamla var VÄLDIGT stor och satt enbart uppe med 4 böjda spikar, en meter elstängsel och Guds försyn! Och kanske envishet och gammal vana...


En annan trasig armatur jag tog ner på ridbanan satt ännu sämre fast, då fästet var ditsatt upp och ner! Att den inte redan trillat är ett mysterium!


Matilda och Sandra tog Geisha till ridhuset i Mörtbol. Jag hjälpte till att lasta henne och efter en stunds trugande och med hjälp av morötter och Loppan så gick hon in och ut ur transporten utan problem. Hon har bara varit inne i en transport en gång tidigare, när vi hämtade hem henne. I ridhuset gick det bra, även om underlaget var lite besvärligt.


På eftermiddagen blev det ytterligare ett kalas! Leia hade fyllt år och nu blev det tårta och kaffe hos Filippa och Tommy. Vi frossade i jättegoda tårtor och stannade även på middag, innan vi åkte hem.


På måndag börjar jobbet igen, efter 3 veckors ledighet. Jobbigt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Sten - 18 juli 2017 19:07

Nu har jag tänkt råda bot på de söliga blogg-inläggen! Eftersom jag nästan alltid skriver om saker jag tagit kort på (det där med fotografiskt minne, om ni kommer ihåg), så tänkte jag att Instagram verkar vara en lösning!   Så välkommen att föl...

Av Mikael Sten - 18 juli 2017 18:51

Johanna tog studenten efter 3 års slit på Estet-Media-programmet.   Sofia slutade 9:an och börjar på Duveholmsgymnasiet i höst. Helt sjukt vad tiden går!!   Hönshuset har nu renoverats så pass, så att det var dags att köpa lite innevånare....

Av Mikael Sten - 7 maj 2017 17:04

"Bilder kommer". Jovisst, men när? NU! Amandas rum blev ju klar för ett tag sedan. Här är i alla fall EN bild. Lägg märke till att fjäder-lampan matchar tapeten med fåglar. Inridningen av Sixten har påbörjats. Numera rider Linnea honom själv p...

Av Mikael Sten - 11 mars 2017 18:35


Tja, de andra deltävlingarna var väl lite bättre, men en sak är säker: SVT vill inte hålla i någon Eurovision-final nästa år! Det finns ingen låt som har samma nivå som "Heroes" eller "Euphoria". Ingen som kan vinna i Kiev. Min gissning är: 1. Ma...

Av Mikael Sten - 4 februari 2017 20:51

Men allvarligt???!!!

Presentation


Hon sa: "Det blir MYCKET billigare att köpa egen häst!". Jag sa: "OK". Jo pyttsan det blev! Läs hur det går på Gården!

Senaste inläggen

Omröstning

Hur ofta besöker du Dyrshettis?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång i veckan
 En gång i månaden
 Bara när det skett en uppdatering (jag har en sån där "pling" i telefonen)
 Jag vet inte hur jag hamnade här. Första gången faktiskt...

Sök i bloggen

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards