dyrshettis

Senaste inläggen

Av Mikael Sten - 23 juni 2011 20:19

Nu sitter jag och väntar på middagen. Inget jag kan göra själv utan måste låta Matilda fixa: tortellini.


Härom dagen tog jag ut Roger-röjsåg på en tur. Det blev tydligen ganska våldsamt, för han smälte:


Två skruvar som håller fast ljuddämparen har tydligen trillat bort, så att ljuddämparen fallit ner och ligger emot plasten. Skruvarna SKA inte kunna vibrera loss, eftersom det sitter en bricka med uppvikta kanter runt huvudena. Numera sitter brickan fast i plasten...

Även bensintanken fick en liten smältskada. Lysande att den varma ljuddämparen kan trilla ner i bensinen...


Nu har jag hittat två nya skurvar som ska fästa alltihopa igen.


Vi har hittat spår av en del odjur:

Det här dinosaurieskelettet hittade vi på vinden: 

Det KAN också vara en Blarina carolinensis. Näbbmus.


Matilda hittade ett ormskinn på gödselhögen. Ca en meter långt och helt komplett från ögon till svans. Jag påpekade lite fint att den forna ägaren till skinnet kastade det för att han vuxit ut det!

   

För första gången på ett år fick jag tvärnita för en älg, på vägen till jobbet. Shit vad den var stor! Jag såg UNDERSIDAN av magen på den! Hellre det än insidan...


Annars har en tranfamilj flyttat in i hästhagen, mördarsniglarna och fästingarna är färre än förra året.


Snart börjar höskörden! Det innebär att alla vänner och bekanta är välkomna att på nära håll få uppleva och hjälpa till med detta kulturella evenemang! Så ta med en högaffel och kom på besök!


Av Mikael Sten - 15 juni 2011 16:56

En del har frågat var "Pappa-Plutt-skägget" tog vägen.

Jo, det ska jag tala om:

Jag var och hämtade Amanda på dagis en dag. Då frågade en liten parvel:

- Är du hons farfar?

- Nej, sa jag.

- Är du hons morfar?

- Nej! sa jag.

- Är du hons morbror?

- NEJ!, sa Amanda. Det är min pappa!


Där och då bestämde jag mig att raka av skägget.

Nu när skolorna är slut och jag löper minimal risk att råka på den oförskämda slyngeln igen, så låter jag "Pappa-Plutt" komma fram igen. Barnen, och även Matilda, har försäkrat att jag inte såg ut som en farfar eller morfar.


Det intressanta i historien är att alternativet "pappa" inte ens kom på 3:e plats hos ungjäkeln! Så osannolikt är det tydligen att pappor hämtar på dagis i Björkvik. I alla fall i den oförskämda slyngelns värld... 

Av Mikael Sten - 14 juni 2011 23:02

Hua, nu blir det sent idag igen! Men det är ju så ljust och varmt och en granne stannade och pratade ganska länge...


Vi var på kalas: Leo hade Starwars-kalas. Killarna sprang iväg och lekte krig (en hittade "en oanvänd bomb". Tänka sig!) medan Jesper fick spela önskelåtar åt tjejerna. Det blev Smurfarna till barnen och Abba till Ann-Marie.
      


Siv och Nisse kom på besök. Vi har inte träffats på över 6 år! Så det var roligt att de kunde hälsa på när de var på hemväg från mamma, som också var med "och visade vägen".
Den fina blomman som Siv hade med sig planterades här och står vid ytterdörren.

  


Linnea började på ridskola i Björkvik. Hon red tydligen så pass bra att hon tog ett ridmärke: "Guldhästen"


I fredags var det skolavslutning. Johanna byter skola till hösten och får åka in till Katrineholm i högstadiet. Ann-Marie och Filippa med barnen var och åt pannkakstårta, som är tradition på avslutningsdagen.

      


Linneas kompis Alva kom och lekte. De lånade lite instrument och hade konsert.

   


Sedan skulle Linnea sova över hos Alva. Men eftersom de tittade på Godzilla innan de lade sig, så fick vi åka och hämta henne på sen-kvällen... Jag tror inte att jag godkänt den filmen. Men tydligen var inte det läskiga att det stygga monstret slukade snälla människor, utan tvärtom: de stygga människorna försökte ha ihjäl de snälla ödlorna!


Våra hyresgäster skulle komma på måndagen. Innan dess skulle köksfläkten och tapeter upp. Gott om tid! Fläkten monterades med enbart lite blodvite, men desto fler svordommar. Alla tre fläktar jag skruvat upp i mitt liv har samma idiotiska konstruktion med skruvar som sitter så trångt att ingen normal skruvmejsel i världen får plats!

Sedan kom de i alla fall på söndagen, så "den goda tiden" tog slut lite för tidigt...


Avloppet som återigen strulade i köket fick vänta tills det var klart. Matilda sprang med hinkar medan diskmaskinen övervakades.
 


Matilda och jag bankade stolpar och satte upp 100 meter fårstängsel. Första tredjedelen är klar. Sedan måste vi stängsla runt gödselhögen också. Funderar starkt på att koppla det till 220-volt så att de fasen inte smiter! 


Prova en sak:
När ni tar av er jackan, vilken arm börjar ni med då? Prova att börja med den andra nästa gång. Känns helskumt!

Jo, jag kom på var man jagar med träkulorna jag hittade som garderobsstöd:
vättar (alltså lockfåglar av trä, inte småtomtar) eller vampyrer, som ju inte gillar att få trä i kroppen, har jag hört.


Nu ska jag dricka te och sova innan jag ska upp igen klockan 5!

Av Mikael Sten - 30 maj 2011 21:23

Oj, nu har det hänt en del igen...

Våra hyresgäster har tillfälligt flyttat ut. I mitten på juni kommer de tillbaka , förhoppningsvis färdigutbildade. Tills dess har vi en del att stöka med i "deras" hus: tapeter, möbler, köksfläkt och skåp.


Matilda slet loss lite av fasaden (med min tillåtelse) för att se hur syllen ser ut. Aj aj, inte bra! Lite sommarjobb väntar...


Vi firade mormor Brittas 91-års dag med lunch och tårta.


Sedan firade vi mors dag hemma hos oss, med grillning (med tillhörande kort regnskur) och fika.

'

Kanske borde Leia inte sitta på en plaststol med hög rygg? Kolla håret!


Matilda gjorde en "okontrollerad avsittning" från Pelle, när hon tränade hoppning. Hindret klarade de, men när bommen senare blåste ner bakom rumpan, så kastade sig kusen åt två håll samtidigt och Matilda valde att sitta av. Resultatet blev en stukad fot och justerad hand.

Det börjar bli lite bättre nu, så inget är nog brutet...Jag var på konferens på Marstrand. En kollega hade utlyst en "Mustasch-kamp" mellan kontoren. En kille fick heta Mario hela helgen:        


Jag tyckte det var tur att ingen tittar på barnprogrammen, för jag liknade mest Pål Plutts pappa.


  

Alla fick varsin blå jacka, så vi var faktiskt 100 Smurfer som rumlade runt på ön.

  


Jag blir så TRÖTT på djuren ibland!

Loppan har fått fång och kräver (nja, inte hon men hovslagaren) vila i tre veckor. Vi har då lånat två hästar som turas om att hålla henne sällskap i stallet.

Dessutom sparkade någon ner staketet så att stolpar och eltråd flög över nejden!


Gammel-katten gör nummer två på golvet innan han går ut. Han verkar inte vilja "pluppa" offentligt...


Hunden springer efter efter bilar på vägen...


Får-jäklarna rymmer hela tiden och har ingen som helst respekt för eltråden längre. De vill helst vara i trädgården och mumsa. Vinbären ser nu ut som palmer.

     


De sov utanför stängslet i natt och hittades senare i stallet, i sin box. Så jag stängde dörren. Nu vet jag i alla fall var de är!

Innan de gick och lade sig så ställde de till med ordentlig oreda:

  De gosade med sin gamla klippta ull och mjukt hö...

Jag får en känsla av en blandning av "Gittan och älgbrorsorna" och "Gittan och fårskallarna". Läs dem!


Av Mikael Sten - 19 maj 2011 14:20

Javisst ja! Anledningen till att jag trimmade diket (verkar inte särskilt högt prioriterat annars...) var att vi fick ett gäng granplantor av Paul och Annie.

De kommer att bli fortsättningen på den granhäck som någon börjat plantera utmed vägen.

 

Av Mikael Sten - 16 maj 2011 20:40

Födelsedag. Igen! Ja, med 6 stycken i familjen så är det ju i snitt en födelsedag varannan månad...

Nu var det min tur och Fredrik kom på besök på fredagen. På lördagen kom mamma och Kennet. Tårta och kaffe: Mums!


För två veckor sedan kom våra hyresgäster. Matilda och jag röjde och städade i två dagar innan. TV-antenn och -uttag skulle upp och en del möbler flyttades ut. När vi skulle räta upp garderoben, med en kil eller annat, så hade någon tänkt samma tanke före oss. Då de tydligen inte hade en kil till hands, hade man använt "annat": två laddade patroner. Visserligen med träplugg (undrar vad man jagar med det?), men ändå!

  

Efter ett par dagar pajjade deras kyl! Innan vi hade en ny på plats, så fick de ha maten ute i jordkällaren, på gammalt beprövat manér. Ganska pinsamt...


Jag drog iväg på en After Work med jobbet. Mat och "Segway-polo" stod på schemat. Vi blev tilldelade varsin osannolik farkost, som vi vimsade runt på inne i ett parkeringsgarage mitt i Stockholm och försökte att inte ramla eller krocka med varandra, eller med något annat. Kändes helt livsfarligt och lite löjligt.

Och värre blev det, både med livsfarligheten och löjlet: vi körde på led, 20 stycken, ut till Djurgården för att spela polo. Då det regnat och en Segway behöver grepp med hjulen för att hålla balansen, så blev det en del singelolyckor och kullerbyttor på gräset men inga allvarligare skador.

    

I helgen röjde vi riktigt ordentligt: allt gräs klipptes, kanter trimmades, bråtet bakom magasinet städades bort och återvinningsstationen fick mer att ta hand om. En del träd, grenar och sly fick också stryka på rötterna.


Jag röjde dikeskanten och hittade lite saker, bl a en krycka som var av.

Den enda tröst när det skvätte kall "gegga" genom nätvisiret, var att allt troligen inte var hundbajs utan även en och annan mördarsnigel...


En större gren har ramlat ner och dragit med sig telefonledningen. Eftersom vi är en sån där modern familj utan fast telefoni, så har vi inte märkt något. Idag reparerade de kabeln. Uppskattningsvis 10 hushåll borde varit drabbade av avbrottet, men eftersom ingen felanmält så kanske alla är lika moderna som vi.


Matilda var en helg och gjorde Göteborg osäkert. Det var förbundsmöte med Svenska Handikappidrottsförbundet. Tåget ner orsakade en del åksjuka och innan hon åkte hem på söndagen fick hon ett åksjukepiller. Troligen blev hon mer sjuk av pillret, för hon var inte människa igen förrän frammåt tisdag lunch...

Eller också var det ett sjujäkla förbundsmöte!


Vi pratade en dag om Dvärgbandmasken, som ju nu gjort sitt intåg i Sverige. Vi sa att man hittat mask i södra Sverige och nu, en vecka senare, även utanför Katrineholm!

Linnea utbrast: "OJ, vad den måste ha krupit fort!"

Av Mikael Sten - 30 april 2011 22:21

Förlåt!

Nu tog det så här lång tid mellan inläggen igen...


Linnea fyllde år och Ebba och Ellen var här i två dagar och grattade.


Vår allra första hyresgäst kom till hagen. Nu är flocken 4 hästar stor. Eller tre hästar och Loppan...


Lite gnäll och pip blev det. Det är ju Loppan som är högsta hönset, men nykomlingen är ju kille (eller nästan i alla fall) och dessutom VÄLDIGT stor.


Jag repararade tjälskadorna på infartsvägarna med en del sand från "ridhuset". Genast blev det en ny lekplats.


Det blev en del premiärer: grilla


gräsklippning, där även fåren fick göra det de är bäst på:


fästing-vaccinering:


fårklippning:


De verkade skämmas lite över att bli nakna!

Klippningen fick göras av en proffisionell fårklippare med stor skicklighet. Lite pedikyr fick de också. Så småningom måste vi väl lära oss det själva...


Vi var på kalas hos mormor och farmor och åt och fikade. Det var sannerligen ett tag sedan sist!

Fast ett par dagar senare skulle jag på årsmöte i Åvattenföreningen, dår jag var kassör fram tills nu. Jag bjöds på bruna bönor med fläsk hos Ann-Marie och jag åt så att magen blev alldeles kollrig i flera dagar efteråt!

Vi har lyckats deklarera. Försäljning av småhus och nyblivna näringsidkare... Efter många frågor så skickades de i alla fall in i tid och efter bästa förmåga. Dessutom har vi ansökt om momsregistrering och blivit medlemmar i Föreningen Svenska Allmogefår.

Jag blev kontaktad av ett företag som absolut ville att jag ska jobba för dem. Det var en väldigt konstig sits att sitta och förklara varför jag INTE vill ha ett jobb!


Jag hittade en hög med träd som tydligen ska bli tändstickor när de blir stora. Eller närmare bestämt små. Närodlade stickor, det känns bra det!

 

Hur vet man att man bor på landet?

Jo, när GPS:en visar detta när man ska åka från skolan och hem:

 


Av Mikael Sten - 11 april 2011 20:34

Så ja! Ny vecka igen. Jisses vad tiden flyger!

Nu i veckan ringde en granne och frågade om vi hade en stallplats över till hennes häst. Hon har den i Gnesta men har själv flyttat till Björkvik och ville ha den lite närmre. Det kan man ju förstå. Matilda träffade henne idag och troligen kommer hästen i helgen, om hon och hästen godtar vårt kontrakt.


Amanda var ju hemma med vattkoppor hela förra veckan, men nu är hon pigg som en mört igen och tillbaka på dagis.


Vi håller på att anmäla Matilda för momsregistrering hos Skatteverket. Men vi fastnade på första frågan och fick ringa en som kunde: Jörgen. Men sedan blev det ändå klurigare och vi blev trötta och gick och lade oss istället...


I fredags kom Jan från Länsförsäkringar med vår efterlängtade skylt:

  


På lördagen körde Matilda Tore och hämtade upp gamla löv och gräs med sweepern. Det gick ganska bra, men blåste en aning för mycket, så mycket for bara omkring!

  


Jag eldade en kärra med halm, så nu är det bara 997.5 kvar! Kan jag bara elda 4 kärror varje helg året runt, så är allt gammalt hö och halm väck runt hösten 2015.


Vi hittar en del vårblommor överallt. Lite lökar och annat...

 


På söndagen kalasade vi rejält! Linnea var på Ellens badkalas medan vi var på Ann-Maries födelsedagskalas. Både Ebba och Ellen är nu utnämnda till "Reservkusiner" och kom och lekte med alla barnen hos Ann-Marie.


När vi kom tillbaka till Gården, möttes vi av fåren som spatserade i trädgården. En tacka hade en halv rosbuske fastsnodd på ryggen. Matilda fick ta en sekatör och klippa bort lite ull för att få bort den. Tackan trodde hennes sista stund var kommen när sekatören närmade sig!


Sofia och jag var på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och provade ut en ny "Flåsolle", som troligen kommer få namnet "Vivan" då den är av märket Vivo, modell 40.

När jag kom hem skulle jag anmäla "VAB" till Försäkringskassan, men tji fick jag! Både internettjänst och telefonbetjäning har tekniska problem! I morgon kommer jag få skäll när jag ringer dem en dag för sent...


Sandra och Max var och hälsade på och tog en andra titt på huset idag. Verkar som om vi har hyresgäster från Juni! Mycket roligt!


Jag märkte att jag har en Ferrari! Eller två faktiskt!! Titta bara på bildbeviset. "Ferrari. Made in Italy" står det faktiskt!


Det är "bromsbeslagen" på mitt kontor, alltså på luckan till dataskåpet, som är av fint sportbilsmärke. Men ändock två stycken Ferrarisar!

Presentation


Hon sa: "Det blir MYCKET billigare att köpa egen häst!". Jag sa: "OK". Jo pyttsan det blev! Läs hur det går på Gården!

Senaste inläggen

Omröstning

Hur ofta besöker du Dyrshettis?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång i veckan
 En gång i månaden
 Bara när det skett en uppdatering (jag har en sån där "pling" i telefonen)
 Jag vet inte hur jag hamnade här. Första gången faktiskt...

Sök i bloggen

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se