dyrshettis

Senaste inläggen

Av Mikael Sten - 27 juni 2012 06:11

Hela Midsommaraftonen och halva Midsommardagen spenderade Matilda och jag i hallen. Vi spikade upp pärlspont på den väggnisch som bildades brevid hissen, och målade den vit (väggen, inte hissen...). Vi målade resten av väggarna vita ännu ett lager. Vi satte upp rep-räcket i trappan. Vi målade trappräcket. Vi fixade till golvet runtom hissen på övervåningen. Vi satte fönsterlister.
På det hela taget hann vi med ganska mycket! Dock inte att sätta upp taklampan, vilket märks på fotot. Men Matilda satte upp den senare.Som tur var frågade ingen om någon stång att dansa runt!

Vi grillade lunch, som faktiskt kunde avnjutas utomhus. Bygg-öl till kocken, naturligtvis!
Halloumin fick skäras med det tillhygge som fanns till hands i snickarbyxorna: en brytbladskniv! Det gick galant.


Linnea och Sofia hade plockat egna grönsaker.


Och Amanda hade plockat efterrätt.


På lördagen ville vi ta en liten utflykt och fika någonstans. Valet blev Vingåker Factory Outlet, dit vi anlände via Rejmyre Glasbruk. Inte för att köpa kläder. Det som lockade var Delocato Outlet!


                


På söndagen kom Ann-Marie och Bernt för att hämta upp Sofia, som skulle få åka och bo på hotell i Linköping. Lite shopping hann de också med, för Sofia kom hem med nya kläder och skor!
När de lämnade av Sofia på måndagskvällen, var det Amandas tur att följa med på "semester från syrrorna". Jag vet faktiskt inte vem som uppskattade semestern mest...
Jag hämtade upp henne dagen efter på tågstationen i Södertälje, så äventyret avslutades med en spännande tågtur till Katrineholm. Det var väldigt spännande ända fram till Järna, ungefär... Då kom Slummer-Tomtarna. De frukar bo i Flen annars, brukar jag tycka på morgnarna...
Men äventyrsbad på Hjortensberg och annat ståhej kan bli mycket för en 7-åring!

Matilda och Linnea fick ridlektioner av Arne. Alla var nog ganska trötta efter den timmen också. Nja, Arne vet jag inte, men Tegnebols folk och fä var nog lagom möra. Stormen lade sig att rulla direkt när han kom tillbaka till hagen.


     


Till sist kan jag tipsa om två olika aktiviteter i helgen:
Rockabilly Rumble i Björkviks Folkets Park. Fullt drag, både i och utanför Parken, kan jag misstänka!


   


Målilla Traktor Power weekend. Också drag, fast på ett annat sätt!

 

Av Mikael Sten - 19 juni 2012 22:00


Matilda började sakna någonstans att odla. Och bor man på en bondgård så MÅSTE man odla något.

Jag tog fram Pauls helvetesmaskin till jordfräs och fräste upp ett land på ett lagom soligt ställe på gräsmattan.

Sedan placerade Matilda ut pallkragar som barnen målat svarta. Vi hämtade 4 st Tore-traktorlass med hästdynga, fräste ner det och började så.

Alla ville vara med, även hund och häst!


     

Jo, Loppan har både munkorg och flughuva. Munkorgen för att hon inte tål gräs och flughuvan för att hon inte tål starkt solsken. Den skyddar ju mot flugor med, förståss...


Och så var det skolavslutning.

Alla hade nya fina kläder. Amanda var nog malligast över klänningen från Nyblom Kollén, som hon suktat efter på House of Norrköping. Eller "Blomkålsallén" som hon säger.


   

Ann-Marie, Bernt, Filippa, Leia och Milo var också med och firade sommarlovets början.


Hissbygget tog fart ordentligt!

Byggjobbare kom och sågade hål lite här och var.De gjöt ett fundament som hissen ska stå på. Betongen var vi lite kinkiga med: den fick inte innehålla kalk, som mögelsvamp gillar.


   


Sedan målade jag plattan för att den ska tåla oljespill från hissen. Lite fönsterfoder och en golvsockel kom på plats, innan hissen skulle göra montering av dem lite mer besvärlig.


 


Redan efter första dagen av hissmontering så hittade Matilda en ledig plats att sätta en ljuslykta på!


 


Efter dag två så var hissen klar att åka i och bara lite småjobb med lister och annat kvarstår.


 


Om jag tyckte att isoleringen på bottenvåningen var spartansk, med sitt sågspån, så var övervåningens isolering ett skämt: gödsel!


 


Mamma kom på besök med Ulla och Staffan. De hade med sig en säck med grillkol från "egen mila". Det är inte alla som kan ståta med!Storbussen har nu äntligen fått en ersättare, som dragbil. En Nissan Navarra hittade till gården.

Bussen ska nu användas enbart för persontransporter. Eller säljas...


   


En kväll när Matilda nattade hästarna var de jättekeliga och ville bara ha en massa kli.

När Matilda kliade Pelle började han klia Stormen i manen, så att han nästan trillade omkull!


 


Även Matilda fick ta emot lite kli.


 


Jag var ju en sväng till Amerika och hem igen.

Här kommer lite bilder från over there:


Amerikanska tullen har rätt att klippa låsen på väskorna, om man inte investerat i ett TSA-lås innan, som de kan öppna utan åverkan.

Jag hade då inte investerat i ett sådant.

 


En kväll var vi lediga från jobb och åkte till Universal Studios.

Där åkte jag Hulken, en berg-och-dalbana som hela tiden svängde och krängde.

Efter det fick jag ont i ryggen och åkte inga flera...

 


Mycket Harry Potter!


   


Och ett viltsafari:


   


Glass, skulle vi ha!

Mjukglass eller kulglass? Nej, "pärlglass"! Två skopor med små stenhårda glasspärlor och en skopa med kaksmak. Mumsigt? Nja, när det smält en aning. Lite svårätet...

 


Utsikten från balkongen:

 


Man kunde beställa en 1.3-kilos biff och hamnade på en "wall of fame" om man orkade äta upp den.


 


Lite dåligt foto kanske, men på denna bild ser man att även Amerikanare gillar Bellman-historier. Så mycket att Bellman har ett eget snabbnummer på rumstelefonen!


 


Till sist en märklig formulering i en artikel om björksocker som är giftigt för hundar, som jag läste i Yngarebygden:

"Dödsfall är ovanligt men har inträffat, vilket kan leda till allvarlig sänkning av blodsockret."


   

Jag bara ÄLSKAR sånna felskrivningar!


Av Mikael Sten - 6 juni 2012 20:36

Akte till Orlando i lordags morse. Aker hem nu i kvall.

Taget fram Katrineholm avgick 04.58 pa lordagen och jag kom i sang vid 23.00, lokal tid. Det blir ca 05.00 i Sweden. Ganska trott da, men inte sa farligt som jag trodde det skulle bli!


De sager att hemresan ar varre. Far se hur jag mar i kvall.


Hur som halst har jag gatt pa seminarier och forelasningar hela dagarna, utom i gar. Da akte vi till Universal Studios och gick pa nojesfalt. Sjukt stort och dyrt! Intradet kostade 125 dollar. For EN dag och den ena delan av nojesfaltet! Som tur var sa var det inte jag som betalade...


Har ar varmt och fuktigt. Ca 28-30 grader. Det regnade och askade en smula igar, men det var fortfarande varmt.


Jag undrar vem som snott alla a, a och o:n pa tangentborden har??

Av Mikael Sten - 23 maj 2012 16:59

I början på veckan frågade Johanna mig:

- Vad händer när all musik är gjord? När det inte finns flera låtar att skriva?


Jag har själv tänkt samma tanke, men svarade i alla fall att "det kommer ALLTID att finnas nya sätt att kombinera toner och text, så att bra musik skapas."


MEN efter att ha sett och hört första delfinalen till Eurovision Song Contest igår, så är jag mer tveksam!

Det verkar i själva verket som om vi redan har nått, och med råge passerat, den kritiska gräns för var ny BRA musik kan skapas!


Om det jag hörde och såg igår, är hälften av det bästa som Eurovisionens länder kan åstadkomma, så blir jag uppriktigt ledsen och oroad. Låtarna var genomusla, förutom möjligen Islands, och framträdandena och kostymerna var horribla!


Jag väntar med spänning på nästa delfinal, på torsdag.

Och finalen på lördag!!


Jag kommer, helt osökt, att tänka på en sketch med Lars Ekborg (tror jag):

"Vi hade en skönhetstävling bland kärringarna där hemmavid. Ingen vann."


Ha det smuckeluck!

Av Mikael Sten - 14 maj 2012 21:39

Nu har det gått väldigt lång tid sedan senaste inlägget! Får se om jag minns allt som hänt.

Ett nytt lamm såg dagens ljus, lite oväntat. Tydligen skiljde vi inte baggarna från tackorna i tid!

     

Det har uppstått en namntvist, huruvida han ska heta "Mini-skutt" eller "Lill-Nöffe". Jag vet inte om jag tycker något av namnen duger, men det är inte jag som bestämmer!


Avloppet blev färdigt, med eldragning och allt.

 

Nu återstår bara för gräset att börja växa igen. Men det brukar man ju inte behöva be om!


Jag fyllde år, inte jämnt eller så, bara 42. Det är siffran för "meningen med livet, universum och allting" enligt vissa!

Lite kalas och besök av släkt och vänner blev det allt i alla fall.


Hagarna putsades av med Majoren och "bronto-gräsklipparen". Det gick jättebra, tills jag hittade en sten, stor som en fotboll, som tydligen tjälskjutit sedan förra året. En av knivarna lossnade och flög till väders! Jag hittade den, lite oväntat faktiskt, och satte dit den med en ny bult. Får köpa ett par extra knivar och special-bultar från Kellfri...

Men fint blev det i hagarna! Nu ska hästarna upp till den hagen, som "vilat" hela förra året. Fåren vägrar att gå där! Troligen är det för långt hemifrån, för dem. De springer bara hem igen och äter på bärbuskarna! Det där med eltråd är inget de bryr sig om...


Linnea och Amanda tog med Loppan och Stormen till ridskolan, med hjälp av Matilda. Stormen ville visa upp sig lite och var inte på bästa ridskolehumör! När Loppan reds så fick Stormen låna en box att stå i, för han kunde inte sköta sig i transporten. I boxen skrek han nästan oavbrutet och kommentarer som "det står en galen häst i Veras box" hördes.

Senare var Linnea och tävlade på Stormen. Hoppning, 20 cm! Det gick jättebra, tills dess att sista hindret var avklarat. Stormen var supertaggad och trodde tydligen att det även var tidshoppning, så han satsade allt! Detta var Linnea inte beredd på, så hon for i backen, precis innan mållinjen. Hon fick sin rosett i alla fall!Vivaron var på verkstaden, som till slut lyckades ta död på alla felkoder och åkte med ilfart (eller så fort man vågade) till bilprovningen. Nu har vi ytterligare ett år på oss att fundera på vad vi ska göra med bilen. Verkstadens råd var: "tvätta av den, ta ett par bra bilder och sätt ut den på Blocket!".


VI hade en liten egen brasa på Valborg, en väldigt liten. Fast vi hade bränsle till en gigantisk, men vågade inte.

Passade på att grilla och äta middag ute vid brasan.

 

  

Hallens väggar och tak har nu fått lite vit färg på sig och byggfirman var här och mätte för hisshöjden.

Nu har även klinker och golvvärmeslingor införskaffats, så nu jäklar! (vad det nu kan betyda...).

 

Ett eller två lager till måste på.


Den nya dörren till kulverten blev "nästan" osynlig.


 


Sofia fick sin Permobil, alldeles rosa och söt! Nu kan hon hänga med i syrrornas lekar på gården lite bättre.


 


För första gången i mitt liv körde jag jordfräs. Inte "stavmixern" Roger-Röjsåg utan en riktig helvetesmaskin.

Det var görjobbigt och den ville först inte alls gå rakt fram, men till slut så fick jag kläm på det.

Nu har Matilda ett trädgårdsland att odla lite saker i. Vi får väl se om sniglar, katter, harar och rådjur kan låta bli godsakerna som ska växa upp!


Det jobbet, tillsammans med helgens gräsklippning i t-shirt, har resulterat i en mycket klädsam "bondbränna" och "red neck".

Av Mikael Sten - 25 april 2012 21:32

Linnea fyllde år och som vanligt blev det tårta på sängen, fastän det var skoldag.

     


Mamma kom över och grattade. Vädret tillät fika utomhus.Dessutom fick tjejerna hjälpa till lite. De har längtat att få måla jordkällaren och nu var det hyfsat torrt och varmt ute. 


 


Linnea och Amanda tog en liten tur på Loppan och Stormen. Inte själva, det är nog ett par år kvar för det! Matilda och jag ledde och övervakade.

Vi passerade två lite oväntade saker på vägen.

En kontorsstol, model "Kinnarps Nature":

    

Samt en ..... apelsin i en stubbe:


Av någon anledning så ville bilden absolut inte rotera sig, så ni får luta på huvudet 90 grader åt vänster!


Sedan kom också alvoppet, i form av ett par gigantiska betongsaker.


I tisdags kom också grävaren och började sitt jobb.

    


Nu är det inte bara sorkhögar på baksidan!


 


Och ett krondike av guds nåde!

   Nu ikväll öste Matilda och jag ner alla betongrester från grunden, ner i det gamla avloppet som är tömt och frånkopplat. Det regnade hela tiden... Men nu har Tegnebol Gård ett godkänt avlopp. Igen.


Jo, den där Vivaron som ju alla borde ha. Glöm det! Efter verkstadsbesöket, där man fick borra bort tändstiften, så gick den i alla fall inte igenom besiktningen! Felkoden från motorn dyker upp direkt.

Av Mikael Sten - 10 april 2012 21:54

På torsdagen blev det ett hästbyte: Joel åkte och Springfield kom. Loppan verkar tycka om honom, i alla fall. Vi får se om de byter tillbaka efter påsklovet.
 


Det blev verkligen en arbetsam påskhelg! Jesper kom på långfredagen och boade in sig i sin husvagn på gården.
Han hade med sig en del verktyg och vips!, så spikade vi pärlspont och sågade gips i hallen. Jag koncentrerade mig på att göra klart under trappan och Jesper fick i uppdrag att flytta dörren in till kulvertrummet, där inkommande vatten och värme finns. Han tog sig också an de hängande "provisoriska" strömbrytarna, som hängde likt lianer framför ytterdörren. "Fan vad det ser ut" utbrast han och gick lös med kabeltång och kabelklammer.

På Lördagen kom Mamma med påskägg till barnen och tulpaner till Matilda.
Påskäggen från Jesper och påskpåsarna från Ann-Marie plockades också fram.

På Lördagen blev vädret bättre, så vi tog fram den stora Hilti-maskinen som Matilda hyrt hos Cramo. Ett par timmar senare så låg den putsade grunden i bitar och de stora grundstenarna såg åter dagens ljus.

   


Så även "syllen" som inte längre kan kallas timmer.

 

"Fan vad det ser ut" utbrast Tommy och Filippa som kom och hälsade på på Söndagen. Men de gick inte lös och fixade problemet, som Jesper gjorde med elen...

Matilda hjälpte också till. Som vanligt i helt adekvat fotbeklädnad!
 

Jesper och jag passade på att ta lite "After Work". Men oftast bara efter arbetet.
 
Kvällen avslutades med premiärgrillning av hel fläskfilé och Tintin på TV.

På Söndagen kom då alltså Tommy, Filippa, Leia och Milo. Paul var över en sväng med påsk-tårta och blommor.
Som söndagslunch blev det påskbuffé med en efterrätt som Tompa fixade.
Efteråt var nog de flesta "överdjävligt spännmätta".

Barnen tog en tur på flaket till Tore Traktor, som Linnea körde. Alla kiknade av skratt!

På Måndagen åkte Matilda och skaffade ännu mer hö. En hel hästtransport och hela Vivaron full. Nu lyser motorlampan i Vivaron igen och jag kan ge mig fan på att man kommer att hitta hö i motorn också!
Besiktning i morgon. Matilda får kanske sminka sig ordentligt och vifta kraftigt med ögonfransarna...

Av Mikael Sten - 2 april 2012 07:34

Nu är äntligen hela ytterväggen i hallen beklädd med pärlspont. Även de nya fönstrena (som fick justeras lite när jag åter kollat med vattenpasset!) har fått sin salning, vilket enligt Wikipedia betyder "Salning är en del av "skarven" mellan mast och toppstång på större segelskepp.".

Det är faktiskt inte alls vad jag sysslat med de sista dagarna, utan satt plankor runt "insidan" av fönstergluggen på plats. "Fönstersmyg" säger nog en del. "Ett litet helvete" kallar jag det...

Ganska klurigt och mycket sågande på både längden och tvären. De extremt osläta timmer-ändarna gjorde sitt bästa för att jävlas lite extra.

Nu återstår regling av väggen under trappan och sedan att panela där. Ser inte fram emot den arbetsmiljön! Många bulor i huvudet kommer det att bli!

Bilder kommer snart.


Förra veckan var det en hel del kvällsmöten: måndag och tisdag: bredbandsiformation. Onsdag: inflyttnings- och 10-års-fest på jobbet, torsdag: scouter, fredag: sjuk.

Lite förkylda är vi nog allihopa, men Johanna var hemma från skolan på torsdagen och fredagen och jag var hemma på fredagen. Matilda är ju alltid hemma...

Nu nalkas "påskledigt", vilket innebär intensivt jobb på alla fronter hemma. Men förhoppningsvis på enbart en front i taget!

Presentation


Hon sa: "Det blir MYCKET billigare att köpa egen häst!". Jag sa: "OK". Jo pyttsan det blev! Läs hur det går på Gården!

Senaste inläggen

Omröstning

Hur ofta besöker du Dyrshettis?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång i veckan
 En gång i månaden
 Bara när det skett en uppdatering (jag har en sån där "pling" i telefonen)
 Jag vet inte hur jag hamnade här. Första gången faktiskt...

Sök i bloggen

Kategorier

Gästbok

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se